akademi bola sepak buat kanak kanak | Bola Sepak Malaysia | Forum

 
You must be logged in to post
Search Forums:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

akademi bola sepak buat kanak kanak

UserPost

11:06 pm
Oktober 24, 2009


anak sELangoR

posts -1

tapi kalau nak dibandingkan dengan zaman dulu..
aku rase lagi bagus yang dulu..
xgitu??
skg ni..
tahan bola pon dapat kat orang..
mcm mane??
shooting..ke laut..
bola 3meter dari kaki..
kalau lari laju mcm pelesit takpe gak..
mcm mane nak maju??
ni dari sudut player yang aku tgk laa..

10:01 am
Oktober 25, 2009


footballive

posts -1

player skang aku rase ada gak kualiti dia..
kalu nk dibezakan dgn eropah.. dorg main bagu sbb dorg ada kemudahan yg bagus..
tgk man u lwn malaysia aritu.. lebih kurg jek tahap dorg..
man u xleh nk perform sbb masalah padang jadi alasan..
so kalau la padang kita mcm padang dorg agak2 leh x dorg men mcm player eropah men..

11:11 am
Oktober 25, 2009


anak sELangoR

posts -1

erm…:dry:
boleh tahan..
padang….
sebot pasal padang..
kat malaysia ni mane je padang yang tip top??
ade mcm dekat europe x?

4:58 am
Oktober 26, 2009


footballive

posts -1

dorg kebanyakan pakai rumput tiruan…
malaysia pakai rumput ori..
cube buat slide kt padang malaysia..
mau berdarah lutut..

8:34 am
Oktober 27, 2009


Kenshin

posts -1

rumput tiruan hanya pada beberapa padang je…!! sebab ramai player complaint tak best… [ku pernah terbaca dulu... masa world cup kat jepun]

rumput yang diorang guna kat sini kebanyakannya ditunaskan guna teknologi luar…!! Australia tak silap…!! jadi, apa yang berlaku [pada ku] rumput yang kita guna tu tidak berapa sesuai dengan iklim tempat asal dan tempat ia di tanam semula… sebab tu rumput lambat hidup kat sini… kita patut adakan satu team r&d untuk develop rumput yang kuat dan sesuai dengan iklim Malaysia…

kurang sikit belanja pada masa hadapan…

11:06 am
Oktober 27, 2009


Filippo

posts 1

kite kene tiru jepun
dorang ade 2 jenis padang setiap musim..
satu utk rumput musim panas & satu utk time musim sejuk atau salji..

11:42 am
Oktober 27, 2009


Kenshin

posts -1

boleh je nak ikut… tapi masalah cuaca kita tak menentu… negara 4 musim, kalau musim panas, panas aje… kita, musim panas, pastu petang hujan… takut padang rosak..!! lagi satu, padang syntetic, kalau jatuh… fuh!!

10:31 am
November 1, 2009


footballive

posts -1

rumput ikut cuaca kat malaysia gak..
tp mesti ada penyelesaian..
bak kata kenshin buat r&d

8:39 am
Mei 3, 2009


hanskie sanoskie

posts -1

Saya rasa di Malaysia memang banyak pontensi melahirkan bakat2 baru dlm arena bolasepak.Utk mengatakan bolasepak Malaysia menurun pun tak boleh kerna byk aspek yg menjadi penyebab.Saya sendiri melihat potensi anak2 kampung bapa saya bermain penuh berbakat.Sayang,exposure tak di berikan di peringkat awal.
Soalan. Adakah market utk menubuhkan sebuah kelab akademi bolasepak di Malaysia berpontensi. Bukan gila2 nak buat duit tapi utk memerasangkan cinta bolasepak tanahair.:)

4:02 am
Jun 26, 2009


baihaqie@liverpool

posts -1

Bolasepek ialah permainan nobr 1 di dunia.kerajan perlu mencari 1 cara untuk nmengubah bolasepak kita.kita x perlu langkah jauh seperti negara eropah kita cuma harus membuka akedemi bolasepak dengan lebih bnyak lag.anugrah jrua lagu kita blah buat af kita blah buat knp akedemi bolasepak utk knak2 kerjan x ambl peduli… tetapi bukan shja kanak2 remaja pun harus di buatkan akedemi supaya remaja tidak lah melapak x tentu pasl.

INI IALAH KERJA KERAJAN UNTUK MARTBATKAN NEGARA YG TERCINTA ;)

8:34 am
Jun 26, 2009


bolebla

posts -1

Memang betol, bakat kanak2 di Malaysia ni sangat luar biasa. Dalam satu kelompok pasukan @ kawasan, pasti ada SATU @ seorang yang outstanding. Terserah kepada diri kita sendiri bagaimana nak beri peluang kepada mereka yang berpotensi ini.
Saya dah buat akademi sendiri bermula Januari 2009. So far so good.. Tapi perlu di ingatkan, menjalankan akademi bola bukan perlukan modal wang semata, tetapi MODAL JIWA & PENGURUSAN MASA diri kita yang paling utama. Penyertaan kanak2 x perlu bimbang kerana akan ada kanak2 & parent yang sentiasa memberi sokongan, yang penting Marketing.
Nak maklumat lanjut @ bincang – [email]bo_le_bla@yahoo.com[/email]
Good luck

11:01 am
September 16, 2009


Kenshin

posts -1

wow bolebla…
anda telah memulakan langkah permulaan untuk mereka yang berminat menjadi pemain yang hebat…

Sayangnya, dari pandangan ku, apabila mereka meningkat remaja, 2 faktor yang PASTI akan menyebabkan mereka menyerah dari bermain bola…

1. Kena lulus SPM – sesuatu yang wajib ada sebagai warga negara Malaysia untuk masa depan cerah

2. Career – bagi seorang pemain, had bermain hingga 31-33 tahun mengikut tahap kecergasan dan kemudian bersara. Bagi mereka yang berfikir jauh, pasti akan memikirkan tentang nasib selepas bersara… tiada kerja yang khusus untuk pesara bolasepak [ada pun terhad], mereka perlu menjalani hidup lagi 25-30 tahun dengan wang simpanan hasil bermain bola.

Disini, mereka akan ada 2 option sebelum memilih bola atau kerjaya… kebanyakannya akan memilih untuk masuk university dan membina kerjaya… mereka akan memilih bola andai mereka rasa gaji contact setahun sekali sebanyak RM5000 memadai…!!

itu pendapat saya dan pengalaman kawan kawan yang lain…

9:43 pm
September 16, 2009


Filippo

posts 1

90% pemain bola sepak di malaysia
lepas bersara xde keje…
xyah la jd player bola kt mesia ni..
korang tak hidup nye la..
da la persatuan negeri sendri pon tanggung hutang..pastu timbul la masalah nk bayar gaji la..
xcukup sponsor la..
player gaji tertunggak la..

sikap org atas FAM sendiri pon x bagus..
mcm mane nk maju bola malaysia…

kalo luar negara diorang amek bkas pemain bola
yg arif pasal bola jd ahli persatuan FA…
tp kt mesia???
amek org politik yg x tahu pasal bola???
ahahhahaha

khairy jamaludin?
sultan pahang tua tu???
seme xleh pakai..mimpi la nk masuk world cup 2018

7:55 am
September 17, 2009


footballive

posts -1

malaysia kene wat mcm kt eropah.. kelab bola disahamakn.. dimiliki syarikat gergasi.. pasti akan berjaya… pastu lagi satu rakyat malaysia pun kene bagi sokongan penuh.. kalu x x akan menjadi

10:41 am
September 17, 2009


Kenshin

posts -1

yaa… penyokong yang datang ke stadium akan menentukan hala tuju team…!! persatuan/kelab kat Malaysia bergantung kepada wang ehsan FAM dan jualan tiket untuk run business… dan kalau jualan tiket tidak "boom"… situasi sekarang tetap tak berubah…

jangan harap persatuan/kelab nak jual merchandise, sebab Malaysia kuat cetak rompak…

2:00 am
September 18, 2009


Filippo

posts 1

kalo FAM sendiri di anggotai
bekas pemain bola..aku yakin bola kite akan maju…
time tu baru ramai yg dtg ke stadium beri sokongan..
team kt liga malaysia ni harap sponsor je…
cari duit sendiri xnk..bodoh
patut kene wat pemilikan persorangan mcm kt bpl

1:03 pm
September 24, 2009


Kenshin

posts -1

Malaysia ni, segala perkara mesti dipolitikkan… termasuk laa sukan…!! sebab tu, peneraju persatuan sukan kebanyakannya adalah terdiri dari golongan ahli politik… kenapa?? ku pun tak tau…!!

ini pendapat ku tentang pemilikan perseorangan seperti bpl tu, ku rasa ianya adalah amat amat sukar untuk dilaksanakan…!!

1. penyokong lebih bersifat kenegerian… kalau pemilikan perseorangan, sure tiada pasukan negeri… dan bila takde pasukan negeri, makin kurang penyokong.. tgk team kelab, berapa kerat je penyokong datang ke stadium…!!

ku pernah pergi tgk team selangor public bank kat stadium, penyokong tak sampai 300 orang membanjiri stadium berbanding pasukan negeri selangor yang paling sikit 10k orang… sebab tu team public bank gulung tikar…

2. team takkan terima lagi suntikan dari peruntukan negeri sebab team bukan pasukan negeri..

3. team kelab perlu selitkan nama negeri, bukan nama daerah atau tempat dalam nama team; contoh, Selangor Proton FC, Perak upb myteam atau KL felda… jadi, secara automatic, pertandingan ini masih bersifat pertandingan antara negeri dan ini sedikit sebanyak akan memecahkan penyokong negeri yang ada untuk menyokong pasukan yang lebih baik…!! mungkin ini berlaku pada mppj, ku rasa mungkin… kalau salah tolong betulkan… B)

12:15 am
September 25, 2009


Filippo

posts 1

x semestinya bro..
cube tgk liga luar..
amek contoh..
liverpool,milan,manchester,barcelona
tu semua team negeri jugak..tp xde masalah

kalo takot wat pemilikan persorangan..
kite boleh wat share holder..setiap org ade pemilikan share tersendiri..contoh team arsenal

kite kene wat bolasepak ni jadi perniagaan..
baru la menguntungkan..nk bayar gaji senang..
bile player bersara pon hidup senang..bola malaysia pon xkan mati..sebab semua berminat nk wat duit jadi player bola mcm luar negara

10:13 am
September 25, 2009


Kenshin

posts -1

ku dah agak mesti akan ada yang ambil contoh team luar… tgk pada history diorang, founded year;

milan 1899
barca 1899
arsenal 1886
man utd 1878
liverpool 1892

semua team contoh ko tu dah berusia lebih dari 100 tahun… dan ko yakin semua team contoh tu adalah team negeri…?? atau sebenarnya, team tu datang dari bandar bandar besar sekitar eropah…?? berapa jumlah penduduk kat bandar yang ko berikan tadi, bandingkan berapa jumlah penduduk kat bandar bandar besar dalam Malaysia… kemudian, berapa pula peratus jumlah penduduk bandar tu yang rajin membayar tiket ke stadium…!! kemudian, cuba ko tanya, sapa sapa je, kawan ko, opismate atau sapa sapa, team mana yang diorang minat tanpa specific kan team luar atau Malaysia…!! jawapan, pasti team team seperti contoh yang ko bagi tu… dari sini kita dah tau yang kita sendiri kurang menyokong team kita sendiri…!! sokong bila menang je, bila kalah, tak tengok dah…!!

dalam liga Malaysia, masalah sekarang [masalah utama] yang ku dapat tafsir adalah datang dari penyokong… FAM mungkin ada masalah sikit, tapi mereka tiap tiap tahun commited cuba meningkatkan prestasi liga…

team, masalah kewangan, kenapa?? sebab tiada penyokong yang setia… tiada penyokong, wang pun takde… wang takde, apa pun tak boleh buat…!! nak hire player bagus pun tak larat nak bayar…!!

player… kita ada beribu player yang setanding player luar [ku kata camtu sebab kita manusia, setiap orang punya kelebihan... dan setiap kelebihan tidak terlalu lebih dari orang lain]. ronaldo lari laju, kita pun ada player camtu, ronaldo boleh score, player kita pun boleh score, ronaldo boleh gelecek, kita pun ada player lincah… yang membezakan kita adalah PENGALAMAN… gerard main liga lawan carvalho atau alex, main kat world cup pun gerard lawan carvalho atau alex… jadi diorang dah tau kemampuan masing2 sedangkan kita, asyik lawan rakan sekampung…!!

kat Malaysia, pemilikan perseorangan masih tak sesuai… takde pelabur yang sanggup untuk berbelanja untuk sesuatu yang tak pasti…

panjang dah ku tulis ni…

1:36 pm
September 25, 2009


footballive

posts -1

betul.. xde yang berani amek risiko.. lgpun pelaburan belum tau bawa pulangan yang tinggi.. jadi sebelum buat jadi pemilikan.. kene naikan taraf bolasepak dulu..
fam kene keluar modal bagi publisiti bola sepak malaysia habis2..
bile da dapat sokongan baru ada modal yang banyak untuk terus majukan lagi


About the Bolasepak.com Forum

Forum Timezone: UTC 0

Most Users Ever Online: 44

Currently Online:
3 Guests

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 6
Forums: 12
Topics: 1468
Posts: 15056

Membership:

There are 6186 Members
There have been 6 Guests

There is 1 Admin

Top Posters:

Eva Chong – 394
kesepak – 155
mcloud – 58
sundulgol – 51
12bet – 42
isya – 39

Recent New Members: jai7477, 12bet, mcloud, joejon, sundulgol, Jessica Sy

Administrators: fahmi (1 Post)