Saya bercita-cita menjadi pemain bolasepak | Bola Sepak Malaysia | Forum

 
You must be logged in to post
Search Forums:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Saya bercita-cita menjadi pemain bolasepak

UserPost

4:56 pm
September 28, 2008


adam16

posts -1

Saya berumur 16 thn berasal dari Perak. Boleh sesiapa beritahu saya bagaimana hendak menjadi pemain bolasepak

2:42 pm
Oktober 5, 2008


nak_ghocohs

posts -1

adam16 wrote:

Saya berumur 16 thn berasal dari Perak. Boleh sesiapa beritahu saya bagaimana hendak menjadi pemain bolasepak

pee lah pemilihan dekat akademik negeri anda…..

7:22 am
Oktober 6, 2008


Kenshin

posts -1

nak_ghocohs wrote:

adam16 wrote:
[quote]Saya berumur 16 thn berasal dari Perak. Boleh sesiapa beritahu saya bagaimana hendak menjadi pemain bolasepak

pee lah pemilihan dekat akademik negeri anda…..[/quote]
Ya… Tu kira cara terbaik untuk ko… Perform dalam pertandingan peringkat sekolah, pastu pergi daerah, pastu negeri pastu kalau ada scout yang nampak bakat ko, lebih panjang langkah ko…!!

atau, ko join team kat area rumah ko yang main league anjuran majlis perbandaran atau syarikat2 swasta…!! Macam kat Lembah Klang ni banyak aa league… kalau tempat ko tak tau aaa…!! Dari situ orang akan pandang ko…!!

8:03 am
November 5, 2008


are_jeeyb

posts -1

hope pe yg kamu impikan akan tercapai…lgpn negara kita ni kekurangan pemain yg berbakat…

10:24 pm
Disember 11, 2008


MalaysiaBoleh10

posts -1

i dont think kita kekurangan bakat..sebenarnya rakyat malaysia bencikan bola sepak malaysia dan fam…jadi adakah mereka mahu jadi pemain bola sepak malaysia? .. siot je mestilah x…jadi saya rasa langkah adam16 ni amat baik dan selamat maju jaya!

1:26 pm
April 15, 2009


Falhaind

posts -1

ko pndai men bla jg kah????

8:18 am
April 18, 2009


Lim

posts -1

Saya becita-cita menjadi permain bola sepak, jadi sekarang saya kena buat apa?

2:20 pm
April 23, 2009


lala

posts -1

aku ade impian nak bermain untuk malaysia…
tp kos tuk menunjulkan diri sgt tgi..aku xmampu…:(

2:22 pm
April 23, 2009


lala

posts -1

korang kalau bosan2 main la bende alah ni…:laugh:

http://gersang.mybrute.com

copy and paste..pastu buat la pemain yang korang suka…Laugh

7:08 am
Jun 27, 2009


baihaqie@liverpool

posts -1

Saya Muhammad Baihaqie saya brumr 14thn adekah tempat untuk saya menjadi pemin bola yg brjaya dan memberi ruang untuk saya bermain dengan club yg saya minati saya minta petologan dari semua orng , jurulath mana2 club untk saya tunjukan bakat saya,mungkin kerajaan dapat membantu saya dan semu remaja yang berminat untk menjadi pemain bola yg berjaya.:( :unsure: :blink:

(saya minta petolongan ada semua yang sayangkan bola sepak negara)

8:29 pm
September 3, 2009


ty711

posts -1

bagus..teuskan semangat ada..harap anda akan jadi salah seorang bintang bolasepak berkemahiran tinggi, bukan sekadar bermain dan sepak bola semata2…dah lama malaysia ketandusan pemain2 berbakat…B)

Koleksi Ray Ban Aviator..menarik..!!
*************************************
http://www.eazyshop2u.com/

1:16 pm
September 4, 2009


Persasi

posts -1

hello

saye baru kat forum ne..mohon bimbingannya y..

2:09 pm
September 6, 2009


Sadnesty

posts -1

nak jadik player bola??
alahaii..
macam ni lah.minat ada,tapi kalo tak ada bakat payah la.tapi,bakat bole di asah.cuma kena korbankan apa saja yang bole.main bola bukan sekadar bakat.tapi kesungguhan mengejar cita2 tu..ramai budak2 la ni,bila dah masuk sekolah menengah,dah mula gatai macam nak bebini,nak jadi superman(matrempet),nak jadi mat stylo pakebendatah lagi.kalo suma ni takdak kat diri,pi la maen bola..turun training bola pkul 4-730 petang.ada bran??aku penah buat..memang berkesan.tapi akibat dari kemalangan otw pi training lah aku dah tak bley main.
jgn pi main sorang2 plak..gila orang kata.ajak la memba2.depa takmau,cari yang mau main..
lagi satu..jaga2 pada kecederaan khususnya pada lutut.skit ja tip bole bg..yang penting usaha tanpa henti.

7:01 pm
September 11, 2009


footballive

posts -1

kalu kite tgk player star kt luar negara tu.. dorg mmg dari kecik fokus main bola jek.. sbb tu dorg leh berjaya.. gerrard main utk liverpool sejak umur dia lapan tahun.. kalu cam rooney tu.. main bola mmg star.. tp cube korang tanye dia matematik.. mmg xleh jwb.. dorg kat sane mmg dokus btol2.. diasah sejak dari zalai lagi..

10:25 am
September 13, 2009


Kenshin

posts -1

Dan kalau rasa nak dapat SPM pangkat 1 dan lepas tu nak sambung study kat University… lupakan je aaa…!! memang boleh main, tapi tak kemana…

12:30 pm
September 14, 2009


footballive

posts -1

yups.. cume ada dua pilihan jew.. balaj atau main

11:30 pm
Oktober 24, 2009


anak sELangoR

posts -1

B)
sebab 2 orang2 tua cakap..
kalau nak buat ape2,
buat 1 1..
jangan nak borong semua sekali..
last2 1 ape pon tak dapat.
ok..
1st men utk kwsn ko..
tp men kene cantek..
stamina kene ade..
10 raund padang hari2..
2 basic lah..
kalau x baru maen 10 mnt dah tcungap2.
pastu mulelah malas nak keja bola.
sape nak select mcm 2??
scout dr kwsn ko pn xpilih ko silap2..
hek2!!:P

9:55 am
Oktober 25, 2009


footballive

posts -1

ko decide dulu pe pe hal.. nk blaja atau main..
then ko fokus dgn ape yg ko nk..

11:22 am
Oktober 25, 2009


anak sELangoR

posts -1

yup..
betol..
salah pilih ko kecundang..
:P !!

4:56 pm
September 28, 2008


adam16

posts -1

Saya berumur 16 thn berasal dari Perak. Boleh sesiapa beritahu saya bagaimana hendak menjadi pemain bolasepak


About the Bolasepak.com Forum

Forum Timezone: UTC 0

Most Users Ever Online: 44

Currently Online:
1 Guest

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 6
Forums: 12
Topics: 1468
Posts: 15056

Membership:

There are 6186 Members
There have been 6 Guests

There is 1 Admin

Top Posters:

Eva Chong – 394
kesepak – 155
mcloud – 58
sundulgol – 51
12bet – 42
isya – 39

Recent New Members: jai7477, 12bet, mcloud, joejon, sundulgol, Jessica Sy

Administrators: fahmi (1 Post)